Історичний квест «Князі Русі-України»

    10 лютого 2023 р. в рамках Зимової школи Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери студентка-практикантка групи СОІ-21 спеціальності 014 Середня освіта (історія) ОР «Бакалавр» Анастасія Стадник у рамках виробничої історико-краєзнавчої практики в ЗПО провела заняття разом з керівником гуртків «Пізнаємо рідний край» і «Джура» Юрієм Івановичем Дем’янівим історичний квест «Князі Русі-України».

    Відомо, що літописні сторінки історії України мають велику кількість знаменних подій і постатей. Одним з найяскравіших періодів є доба Русі-України, час коли наша країна вперше з’явилася на карті Європи рівною і вільною відносно інших держав європейської цивілізації.

    Метою цього заходу було узагальнити й систематизувати знання вихованців гуртка про виникнення та розквіт Русі-України, розвивати вміння і навички роботи учнів у групі, виховувати повагу до історії України. Вихованці гуртка поділились на дві команди. У першому завданні кожна підгрупа мала відгадати яке прізвисько було у князів, у другому завданні – підгрупа мала установити роки правління князів, у третьому завданням – необхідно було обрати історичний факт про свого князя, а у четвертому завданні – кожна підгрупа мала відгадати портрет князя.

    Це чудовий спосіб узагальнити знання за темою «Князі Русі-України».