Вивчення родоводу у Державному архіві Івано-Франківської області

    Сьогодні у рамках історико-краєзнавчої практики в ЗПО студентка групи СОІ–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Юлія Івасюта відвідала з вихованцем гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник гуртка Генза Ольга Михайлівна) Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Івано-Франківської міської ради, учнем 9–Б класу Крихівецького ліцею Івано-Франківської міської ради, Андрієм Івасютою Державний архів Івано-Франківської області.

    В архівній установі під час підготовки написання вихованцем гуртка наукової роботи на тему «Моє родинне дерево» була проведена цікава дослідницька праця – вивчення сімейного родоводу. Під час опрацювання метричної книги учневі за допомогою Юлії Івасюти вдалося дізнатися ім’я та прізвище і роки життя його прапрадідуся Олексія Загайкевича.

    Отже, як бачимо, під час виробничої історико-краєзнавчої практики поглиблюються і закріплюються знання студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) із фахових дисциплін, а також виробляються навички педагогічної праці, удосконалюються сформовані методичні уміння. У процесі вказаної практики студенти оволодівають умінням проводити гурткові заняття різних типів, пов’язані з вивченням рідного краю, використовуючи ефективні методи і прийоми навчання як систему цілеспрямованих дій для організації пізнавальної і практичної діяльності учнів та вихованців гуртків.