Виховний захід до Дня святого Валентина та гурткове заняття, присвячене вивченню кочових народів

    14 лютого студентки групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Марина Блищук та Яна Калинчук під час проходження виробничої історико-краєзнавчої практики у Центрі освітніх інновацій провели з вихованцями гуртка «Пізнаємо рідний край» (керівник гуртка Ковтун Ольга Сергіївна) виховний захід, приурочений Дню святого Валентина.

    На початку студентки-практикантки оголосили проведення конкурсу «Знайди якнайбільше троянд на презентації». Його мета – вихованці гуртка мали проявити уважність, зацікавленість та натхнення до заняття. Після цього Марина Блищук та Яна Калинчук представили візуалізовану презентацію із цікавими заптаннями, присвяченими відзначенню Дня святого Валентина. Студентки-практикантки також підготували для вихованців гуртка завдання «Зліпи сердця», в яких були написані прислів’я та цитати відомих людей про кохання, щоб виховати у дітей почуття любови не тільки до своєї половинки, але й до своїх ближніх.

    На завершення заходу, практикантки продемонстрували відео «Я тебе кохаю на різних мовах світу».

    Після всіх конкурсів, студентки нагородили переможців солодкими подарунками.

    Також у цей день Яна Калинчук провела гурткове заняття на тему «Складання портрету кочовика (опис зовнішньости, одягу, житла, побуту)». Вона за допомогою підготовленої візуалізованої презентації охарактеризувала побут, зовнішній вигляд та промаркувала на спеціальній карті межі перебування різноманітних кочових народів і тих кочовиків стародавнього світу, котрі жили на території України. Вихованці проявили неабияку зацікавленість. Після оповіді про кочовиків, Яна Каличнук задала кілька завдань, присвячені роботі із писемнимии джерелами про скіфів. Потім, щоб наочно краще запам’ятали діти зовнішеній вигляд кочовиків, студентка-практикантка дала розмальовувати на папері кочовиків, які проживали на території сучасної України.

    Заняття були проведені на високому рівні, діти уважно слухали студенток-практиканток, які виступали в ролі керівників гуртка, та плідно працювали, виконуючи різноманітні цікаві і пізнавальні завдання.