Профорієнтаційний захід «Яку професію обрати?»

    8 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді студентка групи СОІз-21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Яна Марціновська провела профорієнтаційний захід «ЯКУ ПРОФЕСІЮ ОБРАТИ?» для вихованців гуртка «Туристичне краєзнавство» (керівник гуртка Малярчук Н. М.) у Старогвіздецької гімназії Гвіздецької селищної ради.

    Одне із найважливіших питань у житті кожного майбутнього студента – вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, перед суспільством, та найголовніше – перед собою. Від того, яку професію обрати, залежить подальше життя, кар’єрне зростання, фінансове благополуччя та багато інших аспектів. Обираючи професію, завжди потрібно знайомитися з інформацією, яка міститься на сайтах і соціальних мережах закладів вищої освіти.

    Студентка звернула увагу на основні віхи історії і розвитку Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, який є найстарішим закладам вищої освіти Прикарпаття, заснований в 1940 р. Також розповіла про діяльність структурних підрозділів Університету, зокрема і про Факультет історії, політології і міжнародних відносин та про спеціальність 014 Середня освіта (Історія).