Конференція трудового колективу факультету історії, політології і міжнародних відносин

    8 лютого 2024 р. відбулися конференція трудового колективу факультету історії, політології і міжнародних відносин, в якій взяли участь викладачі кафедри історії України і методики викладання історії. На порядку денному було висунуто одне питання – обрання нового складу Вченої ради Факультету.

    На початку зборів голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, кандидат педагогічних наук Михайло Косило спільно з доктором історичних наук, професором кафедри етнології і археології Миколою Кугутяком вручили членські квитки Національної спілки краєзнавців України викладачам: кандидату історичних наук, доценту, декану факультету історії, політології і міжнародних відносин Ігорю Гураку, доктору історичних наук, професору кафедри історії України і методики викладання історії Ігорю Пилипіву, кандидатам історичних наук, доцентам кафедри всесвітньої історії Олександру Марущенку і Лілії Бурачок, кандидатам історичних наук, доцентам кафедри історії Центральної та Східної Європи і спеціальних галузей історичної науки Василю Дебенку і Галині Стефанюк та старшому викладачу цієї ж кафедри Роману Кобильнику.

    Після цього виступила голова профкому Факультету доцент кафедри всесвітньої історії Лілія Щербін стосовно обрання нового складу Вченої ради факультету історії, політології і міжнародних відносин. Лілія Василівна повідомила, що згідно прийнятого типового Положення про Вчену раду факультету у 2023 р., для виборних представників, які представляють інших працівників Факультету, встановлюється таке представництво: по два обраних працівники від кожної кафедри Факультету. При цьому не менше як 75 % загальної чисельності Вченої ради Факультету мають становити наукові, науково-педагогічні працівники і не менш як 10 % – виборні представники з числа осіб, які навчаються на Факультеті.

    За поданням кафедри історії України і методики викладання історії було висунуто два виборні представники до Вченої ради Факультету: кандидат історичних наук, доцент, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Андрій Королько та кандидат історичних наук, доцент, голова профбюро кафедри Людмила Дрогомирецька. На постійній основі до Вченої ради факультету історії, політології і міжнародних відносин увійшли викладачі кафедри: доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» Ігор Райківський, кандидати історичних наук, заступники декана Факультету Андрій Міщук і Тамара Галицька-Дідух.

    Під час конференції трудового колективу факультету історії, політології і міжнародних відносин, за поданням кафедр, в тому числі і кафедри історії України і методики викладання історії, відкритим голосуванням обрано виборних представників до Вченої ради Факультету.

    Відзначимо, що до компетенції Вченої ради факультету історії, політології і міжнародних відносин входить: визначення загальних напрямів наукової діяльності Факультету; заслуховування щорічних звітів декана; ухвалення освітніх програм та навчальних планів; визначення тематики наукових досліджень і обговорення звітів про їх виконання; вирішення питань організації освітнього процесу на Факультеті; подання пропозицій Вченій раді Університету про призначення на конкурсній основі іменних стипендій Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, голів Івано-Франківської обласної державної адміністрації, обласної ради; визначення здобувачів освіти для навчання за індивідуальним графіком.