Пізнавальні гурткові заняття про життя і діяльність Романа Шухевича

    9 лютого 2024 р. в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентки групи СОІ–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Тетяна Вівчаренко та Ангеліна Дем’янчук провели для вихованців гуртка «Пізнаємо рідний край» (керівник гуртка – Кречко Зорина Іванівна) два заняття, присвячені Роману Шухевичу та його діяльності на території Станіславщини (Івано-Франківщини).

    Студентки-практикантки поділилися з вражаючими історіями з життєпису Романа Шухевича. Вихованці гуртка дізналися про непростий життєвий шлях і самовідданість головнокомандувача УПА.

    Ангеліна Дем’янчук провела заняття на тему «Біографія та вид діяльності Романа Шухевича (загальне знайомство)», а Тетяна Вівчаренко – «Меморіальний музей “Підпільна штаб-квартира Романа Шухевича”».

    На заняттях вихованці гуртка мали можливість краще ознайомитись з фотоматеріалами про життя і діяльність Романа Шухевича на Станіславщині (Івано-Франківщині), уважно переглянули експонати меморіального музею «Підпільна штаб-квартира Романа Шухевича», який знаходиться у с. Княгиничі Рогатинської територіальної громади Івано-Франківського району.

    Наприкінці студентки провели гру «Міф чи правда» для закріплення та перевірки знань вихованців гуртка, а також для розвитку критичного мислення.

    Заняття, присвячене Роману Шухевичу, стало для вихованців гуртка «Пізнаємо рідний край» своєрідним уроком з виховання мужності та патріотизму.