Практичний досвід з організації підготовки до ЗНО/НМТ

    9 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Івано-Франківської міської ради студентки групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Ангеліна Павлів та Ольга Харченко провели виховний захід для вихованців гуртка «ЗНО на 200» (керівник – Юрій Іванович Дем’янів) на тему «Успішне складання ЗНО/НМТ: поради та прийоми».

    ЗНО/НМТ – це важливий іспит у житті кожного школяра. Він є визначальний у виборі місця навчання, спеціальності та загалом обрання майбутньої професії. Саме тому важливою є якісна підготовка старшокласників.

    Мета виховного заходу – розвивати в учнів якості, що допоможуть вдало скласти ЗНО/НМТ; поділитися історіями шляху підготовки та складання екзамену; поширювати серед школярів корисні лайфхаки для підготовки; розповісти про поради для вдалого психологічного налаштування напередодні і в день іспиту.

    Під час заняття студентки розповіли про свій досвід складання ЗНО/НМТ, а вихованці гуртка поділилися своїми міркуваннями, як вони готуються до іспиту, які використовують методи підготовки. Відбувся обопільний обмін думками студенток-практиканток та одинадцятикласників стосовно доцільності тих чи інших способів підготовки.

Студентка-практикантка Ангеліна Павлів з цього приводу відзначає: «Наше завдання, як майбутніх педагогів, вести просвітницьку діяльність серед учнів. Цей аспект роботи є важливим для культивування любові до знань, відсутності страху перед іспитами, сприятливої психологічної атмосфери серед школярів. Віримо, що наше заняття допоможе учням вдало підготуватися та скласти іспити».

    Захід був проведений на високому рівні, діти уважно слухали студенток-практиканток, які виступали в ролі керівників гуртка, та плідно працювали, виконуючи різноманітні цікаві і пізнавальні завдання, готуючись до ЗНО/НМТ.