Пізнавальне гурткове заняття «Історичне змагання»: готуємося до НМТ

    Сьогодні, 13 лютого 2024 р., в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентка групи СОІ–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Яна Дереш провела для вихованців гуртка «Знавці історії» (керівник – Середюк Тетяна Володимирівна) пізнавальне заняття на тему «Історичне змагання».

    Вихованці мали змогу у формі змагання повторити вивчений раніше матеріал, який знадобиться їм у підготовці до НМТ.

    Змагання складалось з 6 раундів («Відгадай героя», «Крокодил», «Впізнай діяча», «Українська архітектура», «Бліц», «7 фактів, 3 правди») та фіналу. В першому раунді учні заслуховуючи факти з біографій, відгадували історичних постатей. Також мали змогу позмагатись в знанні історичних термінів. Вихованці візуально розпізнавали діячів, встановлювали відповідність між архітектурними пам’ятками та містами в яких вони знаходяться, аналізували історичні карти, проходили опитування в бліц форматі.

    Така форма заняття дала гуртківцям змогу поглибити та систематизувати отримані раніше знання, повторити вивчений матеріал, знайти свої «слабкі сторони» в тій чи іншій історичній темі, що дуже важливо при підготовці до НМТ.