Відвідання музею «Герої Дніпра» для підготовки Меморі-квесту

    Сьогодні, 13 лютого 2024 р., в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентка групи СОІ-22 Анна Біднік та студентка групи СОІ-21 Яна Дереш в ході виконання індивідуального завдання – Меморі-квесту, присвяченого вшануванню пам’яті загиблих франківчан у російсько-українській війні, відвідали Івано-Франківський музей «Герої Дніпра», що є однією із локацій майбутнього квесту.

    Музей «Герої Дніпра» в нашому обласному центрі є філією Національного військово-історичного музею України. Заснований у 1966 р. як Музей бойової слави 38-ї загальновійськової армії, яка у 1943 р. брала участь у форсуванні Дніпра на північ від м. Києва і створенні Лютізького плацдарму.

    Основна експозиція у 12 залах висвітлює військову історію та традиції Прикарпаття значно ширше – від часів Галицько-Волинської держави до сьогодення. Окремі розділи присвячені бойовому шляху Легіону УСС на Станиславівщині в часи Першої світової війни, формуванням УГА періоду українсько-польської війни 1918–1919 рр., участі уродженців Івано-Франківщини в російсько-українській війні.

    Під час візиту студенткам-практиканткам музейним працівником Романом Васильовичем Чорненьким було проведено екскурсію у залі про участь жителів м. Івано-Франківська та області в російсько-українській війні. Музей представляє величезну кількість біографічних матеріалів, документів, військових атрибутів та інші артефакти, які розкривають героїзм та відвагу місцевих жителів у боротьбі проти ворога.

    Такий вид навчальної діяльності є важливим аспектом для підвищення педагогічної майстерності, розширення і поглиблення знань з історії нашої не тільки Великої, але й малої Батьківщини, а також невід’ємна складова національної свідомості кожного з нас.