Пізнавальне гурткове заняття про музеї України

    13 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді студентка групи СОІз-21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Яна Марціновська провела гурткове заняття для вихованців гуртка «Туристичне краєзнавство» (керівник гуртка Малярчук Н. М.) Старогвіздецької гімназії Гвіздецької селищної ради Коломийського району, присвячене класифікації музеїв України.

    Під час заняття студентка-практикантка звернула увагу на важливість музеїв у ХХІ ст. для громадянського суспільства, визначила їх класифікацію. Звернула увагу, що основним призначенням музеїв є збереження пам’яток минулого для майбутніх поколінь. Не оминула увагою історію створення перших музеїв та із задоволенням провела онлайн міні-екскурсію музеями України.

    Учасники гурткового заняття із задоволенням розповіли про свій досвід відвідування музеїв, а також виокремили музеї, які б хотіли відвідати у майбутньому.

    Гурткове заняття виявилося змістовним, пізнавальним і корисним для школярів.