Пізнавальний виховний захід про правильний вибір професії

    12 лютого 2024 р., в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Івано-Франківської міської ради студентка групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Юлія Трак провела для вихованців гуртка (керівник – Остапчук Наталія Миколаївна) виховний захід на тему: «Правильний вибір професії – важливий крок для досягнення успіху».

    Мета виховного заходу – підвищити рівень проінформованості вихованців гуртка з питань профорієнтації, розширення їхніх знань про світ професій, ознайомлення з вимогами відповідних спеціальностей та з умовами праці та допомога у визначенні власної траєкторії з урахуванням професійних інтересів.

    Під час заняття обговорювались з вихованцями гуртка їхні професійні інтереси та нахили.

    Також Юлія Трак поділилася власним досвідом обрання професії і розповідала чому саме професію вчителя історії вона обрала, а вихованці ділилися своїми вподобаннями, думками стосовно їхнього вибору майбутньої професії.

Студентка-практикантка Юлія Трак з цього приводу відзначає: «Кожна людина має багато прагнень у житті. Одне з них – досягти успіху. Для цього треба докласти багато зусиль та праці. Один із шляхів досягнення успіху – це правильний вибір життєвого шляху.

Вибір професії – це чи не найголовніший чинник того, як складеться наше подальше життя, адже кожна людина хоче реалізувати свій потенціал та отримувати задоволення від своєї діяльності».

    Загалом вихованці гуртка під час заняття були активними, добре сприймали матеріал.

    В кінці заняття спільно було пройдене тестування «Як обрати професію душі», після якого вихованці змогли краще пізнати себе та зрозуміти яка професійна діяльність їм більше підходить.

    Виховний захід виявився пізнавальним, цікавим та змістовним для вихованців гуртка.