Актуальне заняття «Чому важливе вивчення Кримського ханства у школі?»

    15 лютого 2024 р. в рамках проведення виробничої цільової педагогічної практики студенткою групи СОІ–41 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Ольгою Струтинець на базі Калуського ліцею № 5 Калуської міської ради проведено урок з всесвітньої історії на тему: «Кримське ханство. Внутрішня і зовнішня політика».

    Під час уроку студентка-практикантка подала матеріал з окресленої теми. Учні виявилися активними у груповій роботі, фронтальній бесіді, складанні схем, а також у розгадуванні кросворду. Зокрема, вони дізналися багато нового і краще зрозуміли, чому ця тема є настільки важливою у шкільній програмі. Отримали чітке уявлення про те, що Кримський півострів є частиною України, а не російської федерації.

    Розуміння історії Кримського ханства може допомогти учням набагато глибше зрозуміти сучасні геополітичні конфлікти та проблеми, зокрема відносини між Україною та Росією. Кримське ханство у свій час було важливим культурним центром, де розвивалися різні аспекти мистецтва, літератури, архітектури та релігії. Вивчення цієї теми дає змогу учням дізнатися більше про культурні традиції та його спадщину.

    На завершення уроку учні поділилися своїми враженнями і зробили висновок, що багато років Кримське ханство боролося з Московським царством. А Крим беззаперечно є частиною України і бореться за своє визволення. Він має велике символічне значення, особливо в контексті незаконної анексії Криму росією у 2014 р.