Життєдайний виховний захід «День спонтанного прояву доброти»

    15 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентки групи СОІ–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Тетяна Вівчаренко і Ангеліна Дем’янчук провели виховне заняття для вихованців гуртка «Пізнаємо рідний край» (керівник гуртка Кречко Зорина Іванівна) на тему «День спонтанного прояву доброти».

    Виховний захід був присвячений темі доброти. Саме 17 лютого відзначають День спонтанного прояву доброти – свято, яке заохочує людей творити добро без жодної очікуваної винагороди. Це день, коли ми можемо зробити світ кращим, просто подарувавши один одному щиру посмішку, комплімент або допомогу.

    Мета даного заняття – розвиток у дітей емпатії та співпереживання: допомогти їм зрозуміти, як їхні дії можуть вплинути на інших людей, навчити їх бачити потреби оточуючих; формування стійкої мотивації до творення добра: надихнути дітей на безкорисливі вчинки, показати їм, що доброта може бути приємною та корисною; опанування практичними навичками прояву доброти: навчити дітей різним способам дарувати добро оточуючим, як у повсякденному житті, так і в нестандартних ситуаціях.

    З метою зацікавлення дітей на занятті студентки-практикантки провели тест-вікторину «Добро крокує по планеті» і провели майстер-клас по виготовленню сердечок, які діти з легкістю зможуть повторити вдома. Також на занятті був проведений майстер-клас з виготовлення багаторазових еко-грілок для наших захисників (під керівництвом Сенюк Надії).

    Заняття «День спонтанного прояву доброти» допомогло дітям зрозуміти, що доброта – це цінна якість, яку важливо розвивати.