Участь у засіданні Капітули «Всеукраїнського товариства «Покуття»

    29 лютого у м. Коломиї в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського відбулося чергове засідання Капітули «Всеукраїнського товариства «Покуття», в якій взяв участь її член, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько. Зустріч була присвячена обговоренню підсумків діяльності організації за 2023 р. та розгляду планів та ініціатив на 2024 р.

    Найважливішим у порядку денному був звіт за минулий рік голови організації Ярослави Ткачук. Виступаючи на засіданні, вона озвучила цілий ряд питань, над якими працювала організація «Покуття». Зокрема, серед низки наукових, культурних та просвітницьких заходів, велика робота була проведена з німецькими партнерами, що співпрацюють, під час війни з музеями та громадськими організаціями. Завдяки такій співпраці, багатьом музеям Покутського краю, було надано необхідне обладнання, матеріали та технічну експертизу для відновлення та збереження музейних колекцій у важкий період війни.

    Секретар Товариства Лілія Триняк презентувала новий веб-сайт, що є важливим кроком у розвитку організації та комунікації з громадськістю. Було розглянуто основні функції та можливостей сайту, дизайн, виконання та ряд важливих технічних аспектів, які забезпечать зручність користування та безпеку даних.

    Учасники засідання висловили свої думки, щодо різних ініціатив та пропозицій. Так, Володимир Великочий висловив цікаву ідею провести конкурс на створення емблеми організації. Андрій Королько та Василь Марчук відзначили важливість нового сайту для промоції організації, обговорили плани щодо подальшого розвитку та покращення сайту. Петро Костючок зауважив про важливість збереження та просування унікальної культурної спадщини Покутського краю, а також залучення громадськості до участі у цьому процесі. Іван Монолатій та Юрій Плекан нагадали про важливість ключових дат цього року та вшанування визначних постатей краю, які творили славний літопис Покуття. Степан Борчук запропонував активно шукати нові можливості співпраці з іншими організаціями та установами, які поділяють наші цінності та цілі.

    На завершення засідання було підбито підсумки роботи цього періоду, який був наповнений як досягненнями, так і викликами в складних умовах війни.