Зустріч з випускниками Липовицького ліцею Спаської територіальної громади

    21 березня 2024 р. у рамках проєкту «Університет кар’єри для учнів», який здійснює Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, викладачі кафедри історії України і методики викладання історії, завідувач кафедри, професор Ігор Райківський, професор Ігор Пилипів та доценти Андрій Королько і Олег Єгрешій провели онлайн зустріч з 10 випускниками Липовицького ліцею Спаської територіальної громади Калуського району.

    На початку зустрічі Ігор Пилипів повідомив одинадцятикласників про досягнення, напрямки та перспективи розвитку, умови організації навчально-виховного процесу, міжнародну діяльність Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

    Ігор Райківський, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр», акцентував увагу молоді на історіях успіху відомих випускників Факультету історії, політології і міжнародних відносин, конкурентоздатності випускників на ринку праці, актуальності освітніх програм Факультету в умовах російсько-української війни та повоєнної відбудови. Також Ігор Ярославович розповів про специфіку навчання на Факультеті, про можливості реалізації та залученість студентів до волонтерської, просвітницької та громадської діяльностей.

    Андрій Королько, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», ознайомив присутніх здобувачів освіти із перевагами навчання у закладі вищої освіти та охарактеризував особливості освітніх програм спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр». Викладач зауважив, що Факультет історії, політології і міжнародних відносин реалізовує програми подвійних дипломів для своїх студентів, участь студентів у міжнародних літніх школах і проєктах, недержавних стипендійних програмах. Студенти спеціальності 014 Середня освіта (Історія) виточують свою педагогічну майстерність майбутньої професії вчителя історії і громадянської освіти на різноманітних виробничих педагогічних практиках у закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти.

    Після цього виступив Олег Єгрешій. Як користувач ЄДЕБО, він проінформував здобувачів середньої освіти про особливість вступної кампанію 2024 та відзначив, що базою для вступу на спеціальність 014 Середня освіта (Історія і громадянська освіта) ОР «Бакалавр» є повна середня освіта. Реєстрація на НМТ відбувається на сайті УЦОЯО, а електронний кабінет вступника реєструватиметься на сайті vstup.edbo.gov.ua. Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету.

    Особлива подяка директору Липовицького ліцею Андрейківу Василю Михайловичу та вчителям закладу за сприяння у проведенні зустрічі.