Голоси читачів. День пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні вшановують пам’ять Героїв битви під Крутами. Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії української національної революції 1917–1923 рр. Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів більшовицький наступ на м. Київ було зупинено на чотири дні на початку 1918 р., що дало змогу укласти Брестський мир між Українською Народною Республікою і державами Четверного союзу.

29 січня 2021 р. у читальному залі Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи (вул. Пилипа Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради був презентований відеоматеріал «Голоси читачів. День пам’яті Героїв Крут», присвячений вшануванню пам’яті Героїв битви під Крутами. На обговорення даної теми був запрошений кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько.

Викладач кафедри зауважив, що битва під Крутами – символ героїзму і нескореності української молоді. Тоді холодного січневого дня 1918 року в нерівному бою проти переважаючих сил ворога виступили зовсім юні, але нескорені захисники своєї Батьківщини. Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність.

Переглянути відеоматеріал «Голоси читачів. День пам’яті Героїв Крут», присвячений вшануванню пам’яті Героїв битви під Крутами, можна за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2p70MSblSPB-bASvfDs7QWQHxzjGu1KpGzm6erhTtpiilIEQ0MyBb3dN8&v=QQkNaWMIJZ8&feature=youtu.be