Студенти-історики долучилися до волонтерської акції

    16 жовтня 2021 р. студенти спеціальностей 032 Історія та археологія та 014 Середня освіта (Історія) Факультету історії, політології і міжнародних відносин спільно зі студентами Факультету туризму долучилися до акції відновлення оборонної лінії часів Першої світової війни в селі Богрівка Солотвинської громади Івано-Франківського району. Зазначимо, що зазначена акція проводиться в рамках проєкту «Австрійські ДОТи в Богрівці – свідки Великої війни 1914–1918 років». ДОТ – від скорочення довготривала оборонна точка.

«Сподіваємось, що ця історична оборонна лінія стане однією з туристичних принад Прикарпаття. Адже мілітарний туризм – це популярна в Європі річ, люди цікавляться спадщиною часів війни», – зазначає ініціатор проєкту, професор Університету Сергій Адамович.

    В ході волонтерської акції студенти-історики провели роботи з чистки території біля однієї із ДОТ – триповерхової «Форт Паламент» – від чагарників і гілок дерев та відновлення окопу. Студентська молодь прекрасно провела час, у неймовірно крутій компанії та атмосфері, покаталися в кузові ГАЗ-66, насолодилися місцевими краєвидами.

     Під час волонтерської акції студенти Факультету історії, політології і міжнародних відносин та студенти Факультету туризму також мали нагоду поспілкуватися зі старшокласниками Яблунського ліцею. Вони розповіли школярам про навчання на факультетах та перспективи здобуття професій.