Вікторина-квест «Ми громадяни своєї країни»

    7 лютого 2023 р. студенти групи СОІ–21 та СОІ-22 спеціальності 014 Середня Освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Соломія Павлишин, Богдана Кустрьо і Богдан Дячук під час проходження виробничої історико-краєзнавчої практики у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери, в рамках Зимової школи, разом з керівником гуртка Наталією Миколаївною Остапчук провели вікторину-квест «Ми громадяни своєї країни».

    Для перевірки вивченого раніше матеріалу вихованців гуртка було розподілено на чотири команди. Першим завданням для школярів був квест. За допомогою першого запитання, вони повинні були знайти наступні завдання квесту, щоб першими дійти до заключної частини. На кожній станції, де були підготовлені наступні запитання, перебували студенти-практиканти (Соломія Павлишин, Богдана Кустрьо, Богдан Дячук). Для вихованців гуртка цей захід став надзвичайно цікавий і веселий, адже квест змусив учнів пригадати всі деталі та місце знаходження того чи іншого предмету, експозиції чи окремої її частини, портретів історичних постатей в приміщенні закладу.

    Друге завдання для вихованців гуртка виявилося найважчим у зв’язку з його деталізацією змісту, спрямованого на повторення пройденого матеріалу. Запитання були складені таким чином, щоб діти пригадали весь історичний матеріал вивчений на заняттях Зимової школи. Для цього керівник гуртка Наталія Миколаївна Остапчук та студенти-практиканти провели вікторину, в ході якої вихованці мали змогу отримати один бал за кожну правильну відповідь.

    Третім завданням для учасників гуртка була гра на знання патріотичних прислів’їв, які студенти-практиканти підготували і запропонували керівнику гуртка. Завданням дітей було почувши початок прислів’я доповнити його кінець.

    За результатами заняття можна зробити висновок, що за час Зимової школи більшість гуртківців добре засвоїли історичний матеріал, а деякі з них показали високу ерудицію та зацікавлення історією.