Участь у просвітницькому заході з нагоди відзначення Дня української державності

    28 липня в День української державності викладачі кафедри історії України і методики викладання історії завідувач професор Райківський І.Я. і доцент Кобута С.Й., а також студент другого курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр», вчитель історії Долинського ліцею № 4 Щербан В.Б. у співпраці з Вигодською селищною громадою взяли участь в організації Суспільно-наукового простору «Україна на шляху державотворення: історія, сучасність та погляд у майбутнє».

    Захід відбувся в конференц-залі Центру спадщини Вигодської вузькоколійки за участю представників місцевої влади, громадськості, педагогічних працівників, священиків та ін. З онлайн-доповідями виступили Райківський І.Я. («Становлення модерної української нації в європейському контексті») та Кобута С.Й. («Українське суспільство в умовах сучасної російсько-української війни»), особисто на заході був присутній магістрант Щербан В.Б., який виголосив 15-хвилинну доповідь «Свідома молодь – майбутнє України».

     Проведений захід має просвітницьке спрямування та є свідченням співпраці кафедри історії України і методики викладання історії з територіальними громадами області.