Перегляд з вихованцями гуртка кінострічки про символ нескореності української молоді

    7 лютого 2024 р. у рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Івано-Франківської міської ради студентки групи СОІ–21 Юлія Леонтьєва та Софія Максимчук продемонстрували вихованцям гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (керівник гуртка – Курташ Іванна Дмитрівна) показ фільму «Крути 1918». Ця художня кінострічка розповідає про трагічну, але й величну сторінку української національної історії – бій під Крутами, де 29 січня 1918 р. юнаки-студенти та гімназисти стримали наступ більшовицьких військ на м. Київ.

    Перегляд фільму виявися для вихованців гуртка емоційним та змусив задуматися над цінністю свободи, самопожертви і патріотизму. Кінострічка також спонукала до виокремлення тези, що герої Крут – це не просто історичні персонажі, а й приклад наслідування для сучасної учнівської та студентської молоді.

    Після перегляду фільму як елемент виховного заходу відбулася дискусія, де глядачі ділилися своїми враженнями та думками про події під Крутами, що є символом нескореності української молоді.