Пізнавальний виховний захід присвячений патріотизму

    14 лютого 2024 р. в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Івано-Франківської міської ради студентками групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Вікторією Вельган та Василиною Андрейків проведений виховний захід для вихованців гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (керівник Павлюк Наталія Василівна) на тему «Розвиток особистості підлітка з позиції формування патріотизму та любові до рідної землі».

    Тема патріотизму дуже важлива у нашому житті. Що означає бути патріотом?

    Бути патріотом – значить любити й поважати свою Батьківщину. Земля-матінка годувала й напувала нас. Ми маємо бути вдячні їй за наше щасливе життя, маємо залишатися вірними їй.

    Бути патріотом – це бути відданим своїй Батьківщині та ніколи їй не зраджувати.

    Мета роботи з патріотичного виховання: формування та розвиток у учнів високої патріотичної свідомості, почуття вірності своїй Вітчизні, прагнення до виконання свого громадянського обов’язку; виховання патріотичних якостей особистості відповідно до моделі «Громадянина – патріота України».

    Заняття для вихованців гуртка проходило у два етапи. Спершу був поданий новий матеріал, цікаві факти з окресленої проблеми у вигляді презентації.

    Потім відбулось обговорення у рамках певних запитань, де кожен міг висловити свою думку. Проведене онлайн тестування, присвячене темі патріотизму. Вихованці проявили високий рівень знань, запам’ятовування з отриманого матеріалу. Жваво брали участь у обговореннях і дискусіях.

    Заняття проходило у дружній, спокійній та інтелектуальній атмосфері.