Професійна мозаїка: складаємо свій унікальний образ

    Сьогодні, 15 лютого 2024 р., в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради студентка групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Анна Біднік провела для вихованців гуртка «Дебати» (керівник Половський Володимир Семенович) виховне заняття профорієнтаційного спрямування на тему: «Професійна мозаїка: складаємо свій унікальний образ».

    У сучасному світі вибір майбутньої професії є одним з найважливіших та відповідальних рішень у житті кожної людини. Це перехрестя, де зустрічаються наші здібності, інтереси, цілі та можливості. Важливість цього вибору не може бути переоцінена, оскільки від нього залежить наша професійна кар’єра, особисте задоволення та успіх у житті.

    Правильно обрана професія може стати фундаментом для реалізації наших мрій та амбіцій. Коли ми працюємо у тій галузі, яка насправді нас цікавить та захоплює, ми отримуємо не лише матеріальні вигоди, але й задоволення від своєї роботи. Коли ми відчуваємо себе корисними та важливими в своєму професійному оточенні, це сприяє нашому особистісному розвитку та самовдосконаленню.

    Вихованці гуртка, які зараз знаходяться на завершальному етапі свого шкільного життя, мали можливість пройти два психологічні тести, які сприяли визначенню типу напряму майбутньої професії. Ознайомилися з популярними спеціальностями серед вступників України, рідкісними професіями та специфікою вступу до вишу.

    У свою чергу, студентка-практиканта поділилася своїм досвідом вступу до університету, розповіла про помилки при виборі професії і наголосила на важливості самостійного обрання свого життєвого шляху, здобуваючи фах вчителя історії.