Підсумкове інтерактивне гурткове заняття про Гуцульщину

    16 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді студент групи СОІз–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» провів для вихованців гуртка «Історичне краєзнавство» (керівник гуртка Ханенко Надія Ярославівна) Делятинського ліцею №1 Делятинської селищної ради Надвірнянського району підсумкове інтерактивне заняття, яке відбулося у Краєзнавчому музеї селища Делятин.

    На даному занятті гуртківці, переглядаючи різноманітні відео, дізналися про спілкування гуцулів і музичні інструменти, на яких грають горяни.

    Гурткове заняття було проведене у формі гри: діти відповідали на різноманітні питання, висловлювали свою власні думки і враження.

    На занятті вихованців гуртка пригощали гуцульськими солодощами, усі охочі могли спробувати гру на гуцульському інструменті дримба, спробувати прочитати уривки роману «Дідо Иванчик» Петра Шекерика-Дониківа, який був написаний на гуцульській говірці.

    У дітей виявилася неабияка мотивація і прагнення дізнатися про містечко Верховину – столицю Гуцульщини.