Пізнавальне гурткове заняття, присвячене вивченню Другої світової війни

    16 лютого 2024 р. в рамках виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Івано-Франківської міської ради студенткою групи СОІ–22 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Ангеліною Павлів для вихованців гуртка «ЗНО на 200» (керівник Дем’янів Юрій Іванович) проведене заняття на тему «Друга світова війна : Частина 1 – початок війни (1939–1942 рр.)».

    Мета заняття – розповісти учням про одну з найкривавіших сторінок в історії людства, Другу світову війну, показати її події на території українських земель, розвинути у вихованців навички критичного мислення.

    Під час заняття учні ознайомились із основними термінами, що стосуються теми, більше дізнались про історичних діячів цього періоду, проаналізували хід подій в 1939–1942 рр., а за допомогою системного аналізу визначити причини та передумови початку Другої світової війни.

    Також вихованці виконували цікаві завдання, які сприяють кращому запам’ятовуванню та розумінню інформації: тести, історичний кросворд, ребуси. Протягом всього заняття учні вільно висловлювали свою думки і міркування щодо спірних питань та ставили запитання студентці-практикантці.

    Вихованцям гуртка вдалося виконати всі поставлені завдання, засвоїти навчальний матеріал, розвинути навички критичного мислення та аналізу. Студенткою-практиканткою Ангеліною Павлів для підсумування результатів роботи використано метод «бліц-опитування», учні також розв’язали два онлайн-тести. Після оголошення результатів завдань підведені підсумки, де вихованці висловили свої враження від проведеного заняття.