Змістовний виховний захід «День єдності і соборності України»

    16 лютого 2024 р. в рамках проходження виробничої історико-краєзнавчої практики на базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери Івано-Франківської міської ради студенти групи СОІ–21 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Ангеліна Гуменяк і Василь Третяк провели виховне заняття для вихованців гуртка «Історики-краєзнавці» (керівник гуртка Молявчик Марія Степанівна) на тему «День єдності і соборності України».

    Цей виховний захід був присвячений відзначенню Дня Єднання. Дане свято запроваджене Указом Президента України Володимиром Зеленським «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» 14 лютого 2022 р., що передувало початку повномаштабного вторгнення росії в Україну.

    Мета заняття – формування в учнівської молоді розуміння єдності та цілісності України, виховання любові до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні; пробудження національної самосвідомості; розвиток у вихованців бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності нашої держави; почуття гордості за свій народ, країну, готовності здобувати якісну освіту і розумними справами збагачувати рідну землю.

    Виховний захід виявився пізнавальним, цікавим та змістовним для вихованців гуртка.