Зустріч із здобувачами середньої освіти Микуличинського ліцею Яремчанської міської ради

    14 березня 2024 р. в рамках профорієнтаційних заходів на факультеті історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника «Університет кар’єри для учнів» викладачі кафедри історії України і методики викладання історії – завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор Ігор Ярославович Райківський та кандидати історичних наук, доценти Людмила Романівна Дрогомирецька і Степан Йосифович Кобута відвідали Микуличинський ліцей Яремчанської міської ради Івано-Франківської області. Тут відбулася зустріч з майбутніми абітурієнтами – випускниками цього закладу загальної середньої освіти.

    Викладачі ознайомили потенційних вступників зі структурою Факультету історії, політології і міжнародних відносин, науковими здобутками викладачів і студентів, охарактеризували у формі візуалізованої презентації особливості усіх освітніх програм на Факультеті, зокрема спеціальності 014 «Середня освіта (Історія)». Особливу увагу було звернуто на можливість творчої самореалізації студентів і випускників найбільшого на Прикарпатті навчального закладу вищої освіти, активне і незабутнє студентське життя, яке чекає кожного, хто буде навчатися на факультеті. Випускники ліцею отримали інформацію про кафедру історії України і методики викладання історії, що відповідає за дві освітні програми в університеті – «Середня освіта (Історія)» бакалаврського і магістерського рівня вищої освіти. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію щодо навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників, особливості цьогорічного вступу в заклади вищої освіти в Україні. Наприкінці зустрічі викладачі відповіли на низку запитань абітурієнтів щодо умов вступу, навчального процесу, оплати за навчання, подальшого працевлаштування тощо.

    Висловлюємо щиру подяку за організацію зустрічі дирекції Микуличинського ліцею та начальнику управління освіти, культури, спорту та молодіжної політики Яремчанської міської ради Онутчаку Івану Васильовичу.