Перегляд студентами-істориками документального фільму «Скарби нації. Україна. Повернення своєї історії» у студентському просторі «Campus»

Перегляд документального фільму

Наприкінці листопада 2019 р. у студентському просторі «Campus» для студентів І–ІІІ курсів спеціальностей 014 Середня освіта (Історія) та 032 Історія та археологія (денна форма навчання) відбувся показ документального фільму «Скарби нації. Україна. Повернення своєї історії» (автор Акім Галімов, режисер Дарія Саричева, 2019 р.). Зі вступним словом перед його переглядом до студентів звернулася заступник декана Факультету історії, політології і міжнародних відносин, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Тамара Вячеславівна Галицька-Дідух. Вона відзначила, що рейтинг цього документального проєкту за авдиторією 18-54 – 3,4% – це найкращий проєкт серед документальних проектів українського телебачення з осені 2016 р. За авдиторією 18-54 по Україні рейтинг склав 3,0 %, що стало найкращим результатом з осені 2017 р.

Нагадаємо, «Скарби нації. Україна. Повернення своєї історії» – це історично-документальний проєкт, автори якого поставили за мету розвінчати нав’язані роками міфи й повернути українцям справжню історію. У перших двох частинах команда проєкту за підтримки науковців та за допомогою новітніх комп’ютерних технологій відновила зовнішність дружини Ярослава Мудрого та провела розслідування таємниці зникнення останків представників князівської династії Рюриковичів. Обидві частини фільму були високо оцінені у наукових колах та нагороджені премією Телетріумф, як найкращі телевізійні документальні фільми року.

Зауважимо також, що студентський простір «Campus» офіційно відкрито 31 травня 2018 р. і є першою в Україні локацією студентського простору за місцем проживання молодих людей у гуртожитку № 5 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Студенти тут проводять своє дозвілля, переглядають фільми, серіали, відвідують тренінги, гумористичні шоу, та просто відпочивають.

  • Перегляд студентами-істориками документального фільму
    Перегляд студентами-істориками документального фільму