Спільне заняття учнів Івано-Франківського професійного будівельного ліцею та студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія)

Спільне засідання учнів і студентів

На початку грудня 2019 р. на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин відбулося спільне заняття учнів Івано-Франківського професійного будівельного ліцею (керівник групи, викладач Ірина Колосюк – випускниця нашого Факультету) та студентів групи СОІ-12 спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання) (керівник навчальної (ознайомлюючої) практики в закладах освіти, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Тамара Галицька-Дідух) на тему «Переосмислюючи радянське минуле». Вихованці Івано-Франківського професійного будівельного ліцею представили свої наукові роботи, присвячені різноманітним проблемам радянської історичної дійсності. Тамара Галицька-Дідух проконсультувала учнів щодо правильного наукового і технічного оформлення та написання такого типу учнівських науково-дослідницьких робіт. Відбувся обмін думками між учнями Івано-Франківського професійного будівельного ліцею та студентів групи СОІ-12 щодо методики підготовки та критеріїв оцінювання учнівських наукових робіт з історії. Також студенти-історики уважно слухали виступ викладача Ірини Колосюк про досвід своєї педагогічної роботи в Івано-Франківському професійному будівельному ліцеї.

Сподіваємося, що це заняття поглибить теоретичні та практичні знання, уміння і навички студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) щодо правильної підготовки написання і оформлення учнівських науково-дослідницьких робіт з історії. Це дозволить належними чином опанувати загальні засади методології наукового пошуку і застосувати ці знання, уміння і навички в майбутній професії вчителя історії і суспільствознавчих предметів.