Зустріч з учнями Рогатинського ліцею № 1 Рогатинської міської ради

6 травня 2021 р. відбулася онлайн-зустріч викладачів кафедри історії України і методики викладання історії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника з учнями 9–11 класів Рогатинського ліцею № 1 Рогатинської міської ради. У заході взяли участь члени гуртка історії України МАН України, краєзнавчого гуртка, музейної ради ліцею. Потенційні абітурієнти отримали інформацію про освітню програму (ОП) «Середня освіта (Історія)», за якою кафедра є випусковою, спеціальність «Історія та археологія», факультет історії, політології і міжнародних відносин.

На початку зустрічі завідувач кафедри доктор історичних наук, професор І.Я. Райківський поінформував присутніх про історію університету і факультету з 1939 р., кафедри історії України, навів аргументи, чим для потенційних студентів цікава спеціальність історика, педагога в закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти, широкий спектр майбутнього працевлаштування випускників факультету. Доц. Галицька-Дідух Т.В. розповіла про особливості навчання на ОП «Середня освіта (Історія)» на бакалаврському рівні, з якої вона є гарантом, про студентське життя в різних аспектах, високий науковий потенціал викладачів, успіхи студентів на всеукраїнських олімпіадах і конкурсах та ін. Цікавою інформацією з учнями, які цікавляться вивченням історії України, рідного Опілля і мають успіхи в цьому, поділилися доц. А.З. Королько (про історико-краєзнавчу роботу серед студентів-істориків), доц. А.І. Міщук (про правила подачі документів у приймальну комісію університету), доц. Л.. Дрогомирецька (про давні традиції історичного факультету, добрі перспективи працевлаштування випускників спеціальності за умови успішного навчання тощо), асистент Б.В. Паска (дав поради молодим слухачам, як стати успішним студентом і набути фахових компетентностей).

Зустріч пройшла цікаво і змістовно, викладачі відповіли на питання учнів, які проявили інтерес до наведеної інформації і були запрошені доц. Галицькою-Дідух Т.В. на безкоштовні онлайн-консультації для підготовки до ЗНО. Висловлюємо щиру подяку за організацію зустрічі заступнику директора Рогатинського ліцею № 1 з навчально-виховної роботи Доронюк Лесі Богданівні та вчителю правознавства ліцею Сердюку Василю Юрійовичу.