Зустріч з випускниками Гринявського ліцею Білоберізької сільської територіальної громади

    28 вересня 2021 р. викладачі кафедри історії України і методики викладання історії і кафедри політичних інститутів та процесів Степан Кобута, Андрій Королько і Лариса Кобута провели онлайн-зустріч з випускниками Гринявського ліцею Білоберізької сільської ради Верховинського району Івано-Франківської обл. Зустріч організували заступник директора з виховної роботи Гринявського ліцею Тамара Олексіївна Тимофійчук і вчитель-асистент цього закладу освіти, студентка ІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Магістр» (заочна форма навчання) Факультету історії, політології і міжнародних відносин Іванна Ігорівна Лабудяк. На заході були присутніми 48 школярів.

    Доцент кафедри історії України і методики викладання історії Степан Кобута розказав про основні віхи історії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та подав коротке резюме стосовно вибору спеціальностей, які можуть обирати абітурієнти для майбутнього вступу на освітній рівень «Бакалавр» Факультету історії, політології і міжнародних відносин, звернув увагу на професійний фах історика в рамках навчання на спеціальностях 014 Середня освіта (Історія) і 032 Історія та археологія.

    Доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько в рамках комунікаційної діяльності та розвитку іміджу Університету у формі візуалізованої презентації ознайомив старшокласників і педагогів із сайтами та соціальними сторінками Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Факультету історії, політології і міжнародних відносин та кафедри історії України і методики викладання історії. Наголосив на важливості ознайомлення абітурієнтами Гринявського ліцею для правильного вибору майбутньої професії із відповідними рубриками і підрубриками сайту Приймальної комісії Університету та рубрики «Абітурієнтам» сайту Факультету історії, політології і міжнародних відносин і кафедри історії України і методики викладання історії. У другій частині свого виступу викладач кафедри представив презентацію «Історико-краєзнавча робота у закладах освіти: зміст та особливості», в якій показав напрями цієї роботи у закладі вищої освіти, розказав про можливості працевлаштування випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (вчитель історії і суспільствознавчих предметів, керівник гурткової роботи, керівник шкільного краєзнавчого музею, педагог-організатор у закладі загальної середньої освіти, керівник гурткової роботи у Центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді та інших закладів позашкільної освіти, працівник Центру роботи з обдарованою учнівською молоддю, методист-консультант відділу освіти в державних органах влади).

    Доцент кафедри політичних інститутів та процесів Лариса Кобута ознайомила старшокласників зі структурою і специфікою освітніх програм спеціальностей 052 Політологія та 052 Політологія. Національна безпека ОР «Бакалавр» Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    Зустріч відбувалася у формі цікавого конструктивного діалогу, викладачі надали випускникам змістовні рекомендації щодо вступної кампанії та подальшого вибору навчання в Університеті та на Факультеті історії, політології і міжнародних відносин.