Пізнавальна екскурсія до обласної наукової бібліотеки

    14 листопада доцент кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько та старший викладач цієї ж кафедри Богдан Паска в рамках навчального курсу «Вступ до спеціальності» для студентів І курсу (група СОІ-11) спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» (денна форма навчання) організували екскурсію до Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка

    Студенти групи СОІ–11 відвідали книгосховище, зал каталогів та всі відділи обласної книгозбірні. Під час екскурсії приміщеннями бібліотеки гідом для студентів виступила провідний фахівець відділу краєзнавчої літератури Світлана Джоголик, яка ознайомила першокурсників із загальними правилами поведінки у стінах бібліотеки, особливостями роботи із алфавітним, систематичним та електронним каталогами. Працівники усіх відділів обласної книгозбірні повідомили студентам спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» про наповнення бібліотечних фондів, книжкові виставки, культурно-просвітницькі заходи, які відбуваються на базі Наукової бібліотеки. Студенти із великим ентузіазмом знайомилися із матеріалами книжкових виставок, присвячених сучасному українському мистецтву, боротьбі ОУН і УПА за українську незалежність, російсько-українській війні 2014–2022 рр. та ін.

    У відділі краєзнавчої літератури Світлана Джоголик та Андрій Королько організували для студентів презентацію видань з історії різних населених пунктів Івано-Франківщини. Під час навчально-методичного семінару першокурсники отримали базові вміння і навички з пошуку літератури для написання наукових праць з історії своєї малої Батьківщини.

    Отже, Івано-Франківська обласна книгозбірня для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» – майбутніх вчителів історії і суспільствознавчих предметів, керівних факультативної і гурткової роботи в закладах загальної середньої освіти і закладах позашкільної освіти – займає чільне місце для отримання належних освітніх послуг та здобуття якісних знань. Вона, безумовно, займає гідне місце у творчому пошуку, сприяє якісному розвитку молодіжного культурно-просвітницького середовища, духовному збагаченню студентів. Бо саме з бібліотекою, інформацією, книгою, створюється успішне майбутнє кожної людини і всього суспільства.