Пізнавальна екскурсія на Факультеті для випускників Старобогородчанського ліцею

    25 травня 2023 р. на Факультет історії політології і міжнародних відносин завітали гості – понад 20 випускників Старобогородчанського ліцею Старобогородчанської територіальної громади Івано-Франківського району.

    Старшокласників привітала заступник декана Факультету, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України і методики викладання історії Тамара Галицька-Дідух, яка у своєму виступі ознайомила зі структурою Факультету історії, політології і міжнародних відносин. Тамара Вячеславівна охарактеризувала особливості освітніх програм спеціальності 014 Середня освіта (Історія). Викладач зауважила, що Факультет історії, політології і міжнародних відносин віддавна реалізовує програми подвійних дипломів для своїх студентів, навчаючись за якими наші студенти отримують безкоштовно диплом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і дипломи університетів Польщі. Університет має низку стипендій для найкращих, успішних студентів, зокрема і спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які добре навчаються і хочуть віддавати свій час, енергію і знання людям.

    Після цього виступили доценти кафедри історії України і методики викладання історії Андрій Королько та Богдан Паска. Зокрема, Андрій Королько, гарант освітньої програми спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр», у формі візуалізованої презентації сфокусував увагу на освітній програмі спеціальності. Потенційні абітурієнти отримали корисну інформацію стосовно особливостей навчання та можливостей подальшого працевлаштування студентів та випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія), які реалізуються колективами кафедр Факультету. Викладач наголосив, що через воєнний стан в Україні умови цьогорічного вступу, зокрема, в заклади вищої освіти, дещо змінилися, підкресливши, що базою для вступу на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин, зокрема і на спеціальність 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» є повна середня освіта. ЗНО цього року, як і минулого, замінили національним мультипредметним тестом (НМТ). Реєстрація на НМТ відбувається на сайті УЦОЯО, а електронний кабінет вступника реєструватиметься на сайті vstup.edbo.gov.ua. Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету. Богдан Паска зупинив свою увагу на досягненнях випускників спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» і ОР «Магістр» у педагогічній сфері.

    Особливе зацікавлення в учнів викликала екскурсія в Музеї археології Прикарпаття, яку провів старший викладач кафедри етнології і археології Кочкін І.Т., та спілкування зі студенткою третього курсу спеціальності 014 Середня освіта (Історія) ОР «Бакалавр» Мар’яною Перепічкою, яка розповіла про можливості, котрі перед студентами відкриває наш Університет, поділилися своїм досвідом навчання й організації студентського дозвілля.

    Дякуємо заступнику директора з виховної роботи Старобогородчанського ліцею Старобогородчанської територіальної громади Приймаку Володимиру Андрійовичу, випускнику нашого Факультету, за організацію проведення зустрічі та співпрацю!